Göksun'luların Belediye ve Hükümetten Talepleri






   Göksun halkının gerek yerel yönetimden, gerek Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden ve gerekse Hükümet yetkililerinden acil beklentileri aşağıda özetle sıralanmıştır.
 
   Bu beklentileri karşılayanlara, ilçe halkı minnet duyacaktır.
 
1- Ülkenin dört bir tarafının yolları kısaltılıp duble yola çevrilmiş olmasına rağmen, ilçemizin çevre il ve ilçeleri ile bağlantı yolları halen yetersiz ve kötü durumdadır.
 
2- Günümüzde ülkenin doğu kesiminin en uç köylerinin bile yolları asfalt yapılmışken ilçemizin köy yollarının durumu içler acısıdır.
 
3- Bölgemizin en önemli geçim kaynağı küçük esnafcılıktır.  Ülke genelinde genellikle yol boyu ve kavşak konumundaki yerleşim yerlerinde yoldan geçenlere hizmet veren işletmelerle faaliyet yapılmasına karşın ilçemizde bu yönde bir gelişme sağlanamamıştır. (Örneğin; Düzce İlinde yaklaşık 30 km sıralı ticaret merkezleri faaliyettedir.) Belediye olarak bu konuda destekleyici ve özendirici tedbirler alınmalı, bölgenin önemli ürünleri olan Elma, Kiraz, Çilek, Üzüm, Ceviz, Armut, Alıç, Tirşik, Çiriş, Mantar, Kekik, Alabalık …vb gibi bölgeye özel tatları olan bu ürünlerin üretimi ve satışının desteklenmesi sağlanmalıdır.

4- Bölgenin bir diğer geçim kaynağının tarımcılık olmasına karşın tarım faaliyetleri amatör bir ruhla yapılmaktadır. Bu nedenle tarımcılık gelişmemektedir. Yeterli depo ve pazarlama olmadığı için büyük tüccarlar gelmemektedir. Son yıllarda Elma, Çilek ve Üzüm alanında olumlu çalışmalar sergilenmeye başlamıştır. Bu çalışmalar arttırılarak devam ettirilmelidir.

5- Ülkemizin büyük problemlerinden bir tanesi olan  işsizlik ilçemizinde en büyük sorunlarından birisi olarak kendisini göstermektedir. İlçe bünyesinde branş eğitimleri özendirilip arttırılmalı ve kahve köşelerinde zaman öldüren hemşerilerimizin meslek geliştirme eğitimlerine katılımı sağlanmalı, böylece yeni bir meslekle ek gelir elde etmesine fırsat verilmelidir.

6- Ellerinden tutulduğu takdirde ilçemiz halkından okumaya hevesli hatırı sayılır sayıda insan bulmak mümkündür. Bunların en büyük problemi ise maddi yetersizliktir. Bu insanların ilköğretimden itibaren doktorasını tamamlayana kadar karşılıksız burs veya krediye ihtiyaçları vardır. Bu organize bir şekilde koordine edilmelidir.

7- Hastalık, iş takibi vs nedenlerle büyük şehirlere giden ilçemiz insanlarının konaklama ve geçinme ihtiyaçları konusunda destek olacak bir sistem yoktur. Özellikle Kahramanmaraş il merkezinde hasta yakınlarına yönelik bir misafirhane yapılmalıdır.

8- Kamu kuruluşları hizmet binaları mutlaka modernize edilmeli, özellikle bu hizmet binalarına yaşlı ve engellilerin giriş çıkışlarını kısıtlayan aksaklıklar ortadan kaldırılmalıdır.

9- İlçemizin kendi basın yayın kuruluşları az olup bunlara da gerekli destekler yapılmamaktadır. İlçede yayın yapacak TV kanalı, internet televizyonculuğu, ilçe tanıtımına katkı sağlayacak kısa film yapımcılığı … vs çalışmalar teşvik edilmelidir.

10- Bölge gerek coğrafi, gerek antik,  gerekse turistik amaçlarla gezilmeye ve görülmeye değer nadir bölgelerden birisi olmasına rağmen yurtiçi turizmine yönelik hiçbir destek yapılmazken yurtdışı turizmi açısından da tanıtımı yok denilecek seviyededir.

11- Bölgenin kış şartları çok ağır geçmesine ve ülkede doğalgaza en çok ihtiyaç duyulan bölge olması nedeniyle bir an önce doğalgaza kavuşturulması gerekmektedir.

12- Uzun geçen kış ayları için, kayak sporunu geliştirecek çalışmalar bir an önce organize edilmeli, ilçe turizm gelirine katkı sağlamasına yönelik çalışmalara derhal start verilmelidir.

13- Oksijeni bol yaz ayları için başta futbol olmak üzere güreş, yamaç paraşütü, balon, dağcılık, rafting, kampcılık …vb. her türlü spora müsait olan bölgemizde ilgili spor federasyonları ile bağlantılı organize çalışmalar yapılmalıdır.

14- Göksun’un kuzey bölgelerinden doğup ilçeyi boydan boya ve Göksun ovasını da bir kavisle geçip Ceyhan nehrine kavuşan Göksun çayının mutlaka eski günlerindeki temizlik ve berraklığına ulaştırılması için gerekli tedbirler alınmalıdır.

15- Orta tepe köyü alt tarafında Kömür suyu yanında hiçbir tedbir alınmadan oluşturulan ve ortalama iki-üç günde bir yanarak ovayı pis kokulu dumana boğan şehir çöplüğü Çevre sağlığı tehditçisi olarak karşımıza çıkmaktadır.

16- Günümüzde 11 ayrı bölümde faaliyet gösteren Göksun Meslek Yüksekokulunun kanalizasyon atıkları bir kanal vasıtası ile eski Göksun – Elbistan karayolu üzerinde Karaahmet köyü yolu girişinde oluşturulan foseptik çukuruna aktarılmaktadır. Bu foseptik çukur için seçilen bölge ise Göksun’un en güzel köylerinin geçiş güzergahında yer almaktadır. Foseptik üzerinde her hangi bir arıtma sistemi olmadığı için sızan lağım kokuları özellikle sıcak yaz günlerinde çekilmez bir hal almakta ve etrafa mikrop yaymaktadır. Bölge halkının ve bölgeye gelen turistlerin foseptik atıklarından kaynaklanan rahatsızlıklarının önlenmesi  için acil tedbir alınması gerekmektedir.

17- Yeni dönemde değiştirilen kanunlar ile köyler artık bir mahalleye dönüştürülmüştür. Ancak altyapıları oluşturulmamıştır. Mevcut köylerimize yeni şekli ile mahallelerimize yerel hizmet ağı ulaştırılmalıdır. Öncelikli olarak köylerin çöp sorunu çözülmelidir. Köylere çöp bidonları yerleştirilip periyodik aralıklarla çöpleri toplanmalıdır. Su ve kanalizasyon proplemleri çözülmelidir.

18- Köylerden yeni şekli ile mahallelerden ilçeye gün boyu toplu taşıma sistemi uygulanmalıdır.

19- İlçe ve köylerde hizmet vermek üzere tam donanımlı cenaze hazırlama aracı ve ekibi oluşturulmalıdır.

Hemşerilerimiz adına bu konuların takipçisi olacağız.

Bu aksaklıkları ve burada yazılı olmayan aksaklıkları gideren, yine burada yazılmamış olan güzel hizmet ve uygulamaları ilçemize getiren bütün herkese teşekkürlerimizi şimdiden sunuyor ve web sitemiz aracılığıyla kamuoyuna aktaracağımızı taahhüt ediyoruz.

Atilla Mutlu ALKIŞ - ANKARA

  
2903 kez okundu

Yorumlar

     25/04/2014 13:43

Sevgili hemşerim; Hissiyatıma tercüman olmuşsunuz. Gönlüne kalemine sağlık
Misafir -

Göksun     17/04/2014 18:18

Sayın Yetkili, Göksunumuzun hak ettiği yere gelebilmesi için sıraladığınız hususlar son derece önem arz etmektedir. Göksun'un ekonamik, kültürel ve entellektüel kalite gelişimini sağlamak, kutsal bir amaçtır. Bu amaca ulaşmak için tek bir yol vardır. O da, Göksun'u kendi ikbâline ve çıkarına vesîle yapmak değil, Göksun'un ve Göksunlunun çıkarına çalışmak ve gayret göstermektir. Maalesef günümüze kadar daha çok birincisi tercih edildi. Bencillik ve kıskançlık hastalığı, maksada ulaşmaya engel teşkil etti. Bizler fâniyiz. Bu gerçeği anlamanın en iyi yolu, Göksun kabristanlarını ziyaret etmemizdir. Nice zenginlerimiz, pehlivanlarımız ve devlet büyüklerimiz, orada yatmaktadırlar. Kutsal amaca ulaşmanın ve yıllarca süren ihmalin telafisi için, Göksunlu siyasetçi, bürokrat, işadamı ve akademisyenlerin bir araya gelmeleri ve Allah rızasını gözeterek katkıda bulunmaları gerekir. Esas olan sözden fiile geçmektir. İş budur, bundan başkası hiçtir.
Misafir -

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam75
Toplam Ziyaret626949
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Saat
Takvim
Mail adresimiz
goksun@goksunlular.com
Göksun Üzümü
Göksun Çileği
Çiftçinin emeği
Göksun Çileği
Elma
Göksun-Der Logo