• GÖKSUN DERNEĞİ
    • Göksun Eğitim ve Dayanışma Derneği
Edebiyat Yolu ne zaman tamamen hizmete açılacak?

Dernek Başkanımız Atilla Mutlu ALKIŞ tarafından Göksun Yolu ile ilgili olarak CİMER üzerinden 01 Haziran 2026 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına sevk edilen yazıya Karayolları Genel Müdürlüğü (Karayolları 5.Bölge Müdürlüğü) tarafından 24 Haziran 2026 tarihinde cevap verilmiştir.
 
KONU HAKKINDA CEVAP TALEP EDİLEN YAZI METNİ;
 
Ankara’da faaliyet gösteren Göksun Eğitim ve Dayanışma Derneği (Göksun-Derneği) başkanı olarak görev yapmaktayım.

Derneğimiz kamuoyunda Göksunlular Derneği olarak tanınmakta olup Kahramanmaraş ili Göksun ilçesi ile ilgili çalışmalar yürütmektedir. Bu misyonumuz nedeni ile ilçe halkı tarafından Göksun ile ilgili her türlü olay ve gelişmeler hakkında Derneğimizden bilgi talep edilmektedir.

Bu bağlamda, aşağıda dile getirdiğimiz hususlar hakkında bizlere birçok soru gelmektedir;


GÖKSUN – KAHRAMANMARAŞ YOLU;

Göksun - Kahramanmaraş arasındaki yolun önemli bir bölümü tamamlanarak kullanıma açılmıştır.

Ancak ilerleyen süreçte “Aşık Mahsuni ŞERİF Tüneli çıkışından başlayıp Göksun Şehir Merkezinde sonlanan 5.7 km’ lik kısmı” ile ilgili bir çalışma yapılmamış olup trafik akışı halen Servis Yolundan sağlanmaktadır.

Aşık Mahsuni ŞERİF Tüneli bitiminde başlatılan ve yapılmayan viyadük nedeni ile yolu kullanan araçlar tünel çıkışında tehlikeli ve keskin bir virajla karşılaştığı için yapıldığı günden itibaren kullanılmakta olan Tünel de tam olarak trafiğe açılmamıştır.

Bu nedenle, tünelin yarısı uyarıcı ışıklarla kapatılarak araçların tünel içinde yavaşlaması sağlanmaktadır. Böylece araçların tünel içinden hızlarını azaltarak çıkması sağlanmaktadır. Bu uygulama halen devam etmektedir.

Aşık Mahsuni ŞERİF Tüneli çıkışından başlayıp Göksun Şehir Merkezinde sonlanan 5.7 km’ lik kısmının akibeti hakkında, ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI’na iletmiş olduğum hususlar ile ilgili olarak tarafıma, "Yolun bölünmüş yol projesi tamamlanmış olup bütçe ödenekleri çerçevesinde yapım ihalesinin yapılması planlanmaktadır” bilgisi iletilmiştir.
Günümüzde ise bu bölge ile ilgili farklı bir proje çalışması yapıldığı konuşulmaktadır.

Ancak nasıl bir çalışma yapılırsa yapılsın Aşık Mahsuni ŞERİF Tüneli çıkışından sonra viyadük yapılarak Göksun ovasına yolun uzatılması zorunlu gibi görünmektedir.


SONUÇ ve TALEP;

- Aşık Mahsuni ŞERİF Tüneli çıkışından başlayıp Göksun Şehir Merkezinde sonlanan yolun 5.7 km’lik kısmı ile ilgili bir proje çalışması var mıdır?

- Bu yolun Elbistan istikametine bağlantısı ile ilgili yapılmış veya yapılmakta olan bir çalışma var mıdır?

- Aşık Mahsuni ŞERİF Tüneli çıkışından itibaren Göksun ovasına inen kısım için bir çalışma planı var mıdır?

- Göksun ilçemizin yol problemi ile ilgili olarak yukarda açıklanan hususlar hakkında şahsıma yazılı bilgi verilmesini arz ederim. 01.06.2026


Atilla Mutlu ALKIŞ
Göksun Derneği Başkanı
 
 
KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (KGM) (KARAYOLLARI 5. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ) tarafından gönderilen cevap metni;
 
CİMER başvuru sistemi üzerinden Kahramanmaraş - Göksun yolunun tünellerden sonraki kesim ile ilgili yapmış olduğunuz başvurunuz Bölge Müdürlüğümüz ilgili birimlerince değerlendirilmeye alınmıştır.

Başvuruya konu kesim, Kahramanmaraş-Göksun Devlet Yolu Km:74+000-80+000 arasına isabet etmektedir. İlgili kesimde; Göksun ilçe merkezi
ni çevreleyen Göksun Doğu Çevre Yolu  Bölünmüş Yol proje çalışmaları devam etmektedir. 

Bilgilerini rica ederim.


Konu hakkında Bakanlık yetkilileri ile yapılan şifai görüşmelerden ve gelen cevabi yazıdan anlaşıldığı üzere Göksun Doğu Çevre Yolu ile ilgili olarak yeni bir proje üzerinde çalışıldığı anlaşılmıştır.

Aşık Mahsuni Şerif Tünelinden başlayıp Göksun ilçe merkezine kadar olan ve halen servis yolu olarak kullanılan kısmın ne zaman düzeltileceği hakkında da bir bilgi temin edilememiştir.

  
127 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam73
Toplam Ziyaret917189
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar47.131747.3206
Euro53.657553.8725
Hava Durumu
Saat
Takvim
Mail adresimiz
goksun@goksunlular.com
Göksun Üzümü
Göksun Çileği
Çiftçinin emeği
Göksun Çileği
Elma
Göksun-Der Logo